I själva löken finns all smak koncentrerad. Ta ett bett, först känner du ingenting men sen – WOW – en riktig smakexplosion!
Picklade lökar är supergott och användbart. Du har fortfarande styrkan och smaken kvar, men tillför både sötma och syra som gör det hela fulländat. Vill du sedan ha ytterligare styrka tar du i lite chili också.
Servera som tillbehör på ost- & charkbrickan, till hamburgaren eller din pulled pork. Perfekt också att hacka ner i t.ex. remouladsåsen eller i en coleslaw.
1/2 dl ättika (24%)
1 1/2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk salt
1 lagerblad
1 tsk senapsfrön (gula och/eller bruna)
ev. 1 färsk chili eller 1/2 tsk chili flakes
Blanda ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp tills sockret och saltet är löst. Tillsätt ramslökarna och kryddorna.
Vill du ha lite mildare lökar låter du de sjuda i 2-5 minuter i lagen. Vill du ha kvar styrkan – Wow-momentet – häller du lökarna direkt i en glasburk och fyller på med den heta lagen så att det täcker. Sätt på lock och låt svalna.
Ställ kallt och försök hålla dig några dagar innan du börjar äta av lökarna. De blir nämligen godare ju längre du lyckas vänta.
Håller sig i kylen i upp till två månader.



