Antal
4 st våfflor
Tid
30 min
Passar till
Förrätt, Drinken
75 g smör
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl kallt vatten (gärna kolsyrat)
TOPPING
2 dl crème fraiche
1 rödlök
4 skivor kallrökt lax eller
100 gram stenbitsrom, sikrom eller löjrom
några dillvippor
Har du inte ramslökspulver kan du förstås använda torkad ramslök istället.
Smält smöret, rör i ramslökspulvret. Låt svalna.
Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet.
Rör ner det avsvalnade ramslökssmöret och kallt vatten.
Hetta upp våffeljärnet. Olja det till den första våfflan. Grädda våfflorna och lägg dem på ett galler att svalna, så håller de sig frasiga.
Toppa med en klick crème fraiche, finhackad rödlök och kallrökt lax eller rom. Garnera med dill och strö över lite ramslökspulver.
Servera som förrätt eller som tilltugg till ett glas bubbel.
0 kommentarer