Ramslöksvåfflor
Här är det ramslökspulver som ger våfflorna sin häftigt gröna färg och fina smak.

Antal

4 st våfflor

Tid

30 min

Passar till

Förrätt, Drinken

Ingredienser:

75 g smör

2 msk ramslökspulver

1 dl mjölk

2 dl vetemjöl

1 ägg

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

1 dl kallt vatten (gärna kolsyrat)

TOPPING

2 dl crème fraiche

1 rödlök

4 skivor kallrökt lax eller

100 gram stenbitsrom, sikrom eller löjrom

några dillvippor

Har du inte ramslökspulver kan du förstås använda torkad ramslök istället.

Så här gör du:

Smält smöret, rör i ramslökspulvret. Låt svalna.

Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet.

Rör ner det avsvalnade ramslökssmöret och kallt vatten.

Hetta upp våffeljärnet. Olja det till den första våfflan. Grädda våfflorna och lägg dem på ett galler att svalna, så håller de sig frasiga.

Toppa med en klick crème fraiche, finhackad rödlök och kallrökt lax eller rom. Garnera med dill och strö över lite ramslökspulver.

Servera som förrätt eller som tilltugg till ett glas bubbel.

 

Ramslöksvåffla - Ludvigslunds Skafferi
Ramslöksvåffla med stenbitsrom
Ramslöksvåffla - Ludvigslunds Skafferi
Ramslöksvåffla med kallrökt lax - Ludvigslunds Skafferi
Har du gjort Ramslöksvåfflor?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ramslöksvåffla - Ludvigslunds Skafferi