Recept med ramslök
Midsommarsill med ramslöksbär
Till påsk är en krämig ramslökssill med färska ramslöksblad ett måste. Men till midsommar finns inga blad kvar och att använda frysta är inte riktigt detsamma tycker jag. Framförallt inte när frökapslarna är som bäst då. Så till midsommar blir det en klar klassisk...
Två olika ramslökssillar till julbordet
Två lättgjorda ramslökssillar som samsas fint tillsammans på julbordet. Gör dom gärna en dag i förväg så att smakerna hinner utvecklas till fullo. TIPS – uteslut sillen och du har två jättegoda såser till den gravade laxen.
Ramslöksvåfflor
Här är det ramslökspulver som ger våfflorna sin häftigt gröna färg och fina smak.
Ramslöksknäcke
Underbart gott och krispigt knäckebröd med smak av ramslök. Jag gör dom små och använder till ostbrickan eller serverar dem som de är istället för chips.
Vichyssoise med ramslök
Den klassiska och enkla potatis- och purjolökssoppan lyfts till nya höjder när du byter ut purjolöken mot späda skott av ramslök.
Ramslöksmarmelad
Passar till kött som grillat, burgare, pulled pork eller vilt, men även till ostbrickan, snittar och patéer. Ja till det mesta faktiskt.
Rostad pumpasoppa med ramslök
Höstens värmande favorit och självklar till Allhelgona och Halloween.
Skånsk senap med ramslök
Min variant av klassisk skånsk grovkornig senap.
Picklade ramslökar
Så mycket smak i en liten lök!
Ramslökskapris
Riktiga smakbomber.
Picklade ramslöksknoppar
Adderar fin syra och mild vitlökssmak till maten.
Friterade ramslöksknoppar
Perfekt drinktilltugg som garanterat gör succé.
Ramslökssill
Ett måste till påskens buffé.
Ludvigslunds ramslökspesto
Bland det första jag gör när ramslöken tittar upp på våren. Så gott och användbart till nästan allt.
Ramslökssoppa
Härligt ljusgrön med en försmak av våren.
Färskost med ramslök
Så enkelt att göra – och så gott!
Midsommarsill med ramslöksbär
Till påsk är en krämig ramslökssill med färska ramslöksblad ett måste. Men till midsommar finns inga blad kvar och att använda frysta är inte riktigt detsamma tycker jag. Framförallt inte när frökapslarna är som bäst då. Så till midsommar blir det en klar klassisk...
Två olika ramslökssillar till julbordet
Två lättgjorda ramslökssillar som samsas fint tillsammans på julbordet. Gör dom gärna en dag i förväg så att smakerna hinner utvecklas till fullo. TIPS – uteslut sillen och du har två jättegoda såser till den gravade laxen.
Ramslöksvåfflor
Här är det ramslökspulver som ger våfflorna sin häftigt gröna färg och fina smak.
Vichyssoise med ramslök
Den klassiska och enkla potatis- och purjolökssoppan lyfts till nya höjder när du byter ut purjolöken mot späda skott av ramslök.
Rostad pumpasoppa med ramslök
Höstens värmande favorit och självklar till Allhelgona och Halloween.
Ramslökssill
Ett måste till påskens buffé.
Ramslökssoppa
Härligt ljusgrön med en försmak av våren.
Ramslöksmarmelad
Passar till kött som grillat, burgare, pulled pork eller vilt, men även till ostbrickan, snittar och patéer. Ja till det mesta faktiskt.
Skånsk senap med ramslök
Min variant av klassisk skånsk grovkornig senap.
Picklade ramslökar
Så mycket smak i en liten lök!
Ramslökskapris
Riktiga smakbomber.
Picklade ramslöksknoppar
Adderar fin syra och mild vitlökssmak till maten.
Friterade ramslöksknoppar
Perfekt drinktilltugg som garanterat gör succé.
Ludvigslunds ramslökspesto
Bland det första jag gör när ramslöken tittar upp på våren. Så gott och användbart till nästan allt.
Färskost med ramslök
Så enkelt att göra – och så gott!
Ramslöksknäcke
Underbart gott och krispigt knäckebröd med smak av ramslök. Jag gör dom små och använder till ostbrickan eller serverar dem som de är istället för chips.
Vad på ramslöken används?

Bladen
Bladen är det man använder mest i matlagningen. Använd dom hackade eller hela i sallader, på smörgås, i kalla såser, dressingar och smör.
Eller låt dom sätta extra krydda på grytan, soppan, såsen eller woken.
Tänk dock på att både smak, näringsämnen och färg avtar vid längre upphettning, så ta i bladen mot slutet.

Blommorna & knopparna
Blomknopparna kan du plocka och lägga in i en vanlig 1-2-3 lag och du får underbart goda picklade ramslöksknoppar.
Ramslöksblomman kan användas rå som dekoration eller i en sallad. Eller låt några blommor förgylla din varma rätt i slutet av kokningen.

Frökapslarna
Efter blommningen kan du plocka frökapslarna. Använd dom råa, pickla eller lägg in dem till ramslökskapris.

Lökarna
Även om själva löken är ganska liten och krånglig att skörda går även den att äta. Använd den precis som du använder vitlök. Blir också fin att pickla eller fermentera.