Ramslöksknäcke
Underbart gott och krispigt knäckebröd med smak av ramslök. Jag gör dom små och använder till ostbrickan eller serverar dem som de är istället för chips.
Ingredienser:

25 g jäst

4 dl värmd mjölk (37°)

1 tsk salt

2 msk honung

½ dl hela linfrön

1 msk torkad ramslök

2 dl grovt rågmjöl

8-9 dl rågsikt

GARNERING

flingsalt med ramslök

 

Så här gör du:

 Smula ner jästen i en degbunke. Häll i den fingervarma mjölken och rör tills jästen har lösts upp.

Tillsätt salt, honung, linfrön, torkad ramslök och det grova rågmjölet.

Rör ner rågsikten lite i taget. Blanda till en smidig deg, knåda den kraftigt några minuter i maskin eller något längre för hand. Låt jäsa övertäckt minst 45 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. 

Kavla ut degen riktigt tunt på ett mjölat bakbord. Använd gärna kruskavel mot slutet om du har. Stansa eller skär ut bröd i form och storlek efter eget tycke och smak. För över dem på plåtar med bakplåtspapper.

Pensla med vatten och strö över flingsalt med torkad ramslök.

Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg utan att bli brända. 6-15 min beroende på ugn och storlek på knäckebröden.

Ta ut och låt svalna på plåten.

 

Ramslöksknäcke - Ludvigslunds Skafferi
Ramslöksknäcke - Ludvigslunds Skafferi
Har du bakat Ramslöksknäcke?

1 kommentar

  1. Så goda! Men jag gräddade för kort tid, de blev lite sega. Körde dem en gång till i ugnen en liten stund och sen var de perfekta.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ramslöksknäcke - Ludvigslunds Skafferi