Till påsk är en krämig ramslökssill med färska ramslöksblad ett måste. Men till midsommar finns inga blad kvar och att använda frysta är inte riktigt detsamma tycker jag. Framförallt inte när frökapslarna är som bäst då. Så till midsommar blir det en klar klassisk inlagd sill förstärkt med ramslöksbär.
1 förpackning inläggningssill (420 gr)
½ dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1½ dl vatten
½ tsk salt
10 gram ramslöksbär
1 morot
1 röd lök
½ citron
1 lagerblad
några vitpepparkorn
ramslöks- eller gräslöksblommor
Blanda och koka upp ättika, socker, vatten, salt, lagerblad och vitpepparkorn.
Låt kallna.
Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar.
Varva sillen med ramslöksbär (jag brukar ta 2-3 hela fröställningar och 1 msk med bara bär), fint skuren morot, skivad rödlök och några citronskivor.
Har du blommande ramslök kvar tar du förstås i några blommor också, annars blir det riktigt fint med gräslöksblommor också.
Häll över lagen och låt stå minst ett dygn innan du avnjuter denna härliga sommarsill.
Har du provat att laga detta?
0 kommentarer