1/2 dl gula senapsfrön
1/2 dl bruna senapsfrön
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk honung
1/2 dl rapsolja
1 msk torkad ramslök
Lägg gärna de gula och bruna senapsfröna i vattnet några timmer eller över natten, så går de lite lättare att mixa.
Hacka ramslökarna och lägg hacket tillsammans med frö- och vattenblandningen i en hög mixerskål eller matberedare. Mixa blandningen till en krämig konsistens. Det är framförallt de gula kornen som blir krämiga, de bruna fröna finns kvar som små korn.
När senapen börjar bli lagom krämig tillsätter du salt, vinäger, honung och olja. Fortsätt mixa till önskad konsistens. Smaka av och justera sötma, syra och sälta efter ditt tycke och smak.
Rör slutligen ner torkad ramslök och häll över i väl rengjorda burkar.
Låt mogna i kylskåp någon vecka.