Ludvigslunds ramslökspesto
Ludvigslunds ramslökspesto
Bland det första jag gör när ramslöken tittar upp på våren. Så gott och användbart till nästan allt.
Ta de nötter du har hemma – pinje, mandel, valnötter eller cashewnötter. Pumpakärnor funkar också. Detsamma gäller osten – parmesan, pecorino eller någon annan smakrik hårdost. Du hittar säkert din favoritkombo.
Ingredienser:
100 gr ramslök
50 gr solroskärnor
50 gr riven västerbottenost
1-2 dl rapsolja, gärna kallpressad
salt, peppar
några droppar pressad citron
Så här gör du:
Grovhacka ramslöken, lägg i en mixerbunke tillsammans med nötter, ost och 1 dl olja. Mixa till en slät pesto, tillsätt mer olja till lagom konsistens.
Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Servera med pasta, som sås till fisk, kyckling eller en köttbit (ev. utrörd med lite creme fraiche). Supergott tillsammans med tomat på smörgåsen eller omeletten. Ja, god till det mesta.

