Möt våren och ramslöken i Skåne

 

Tyvärr är helgen inställd – välkommen igen till våren 2025 då vi kommer erbjuda ett liknande arrangemang

Välkommen till en unik ramslökshelg i Skåne

Ramslökshelgen i april 2024 är tyvärr inställd, men till våren 2025 kommer vi att ha ett liknande arrangemang

Drömmer du om att vandra genom böljande fält av ramslök, känna den friska doften och fylla korgen med gröna blad? Kanske har du redan lyckan att ha ett eget ramslöksställe,  men väl hemma blir du rådvill hur du ska ta hand om allt? Eller har du inte ens smakat på ramslök – men är nyfiken på denna gröna växt som det surras så mycket om de första vårmånaderna?

Oavsett om du är en erfaren ramslöksplockare eller nyfiken nybörjare, har vi helgen för dig! Du kommer att få uppleva ramslök både kors och tvärs. Vi pratar ramslök, plockar ramslök, tillagar ramslök och inte minst äter ljuvligt goda rätter med ramslök.

Tillsammans med min granne och tillika ramslöksfantast Anneli, bjuder vi in dig till vår lilla by Äspö, ett stenkast från Sveriges sydligaste udde Smygehuk. Vi kommer att vara på Äspögården, byns f.d. prästgård från mitten av 1800-talet, som numera är kursgård och B&B.

Vi guidar dig igenom hela helgen, från plockning och allt du vill veta om ramslök, till härliga recept och matlagning. Självklart kommer du också få tid till avkoppling och att bara må gott på Äspögården och dess omgivningar med enastående utsikt över hav och böljande åkrar.

Plats: Äspögården, Äspö, Skåne

Datum: 26-28 april 2024

För mer information och bokning: Boka hos Äspögården

Vi hoppas att du vill fira våren och ramslöken tillsammans med oss!

Anette & Anneli

PS. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar – kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Färska ramslöksblad från Ludvigslunds Skafferi

“Plocka, laga, njut – en helg fylld av doft, smak och gemenskap.”

Helt kort om oss arrangörer

Anette från Ludvigslunds Skafferi

LUDVIGSLUND – Anette

Med brinnande passion för ramslökens unika smak och egenskaper sprider jag glädjen till denna ört genom mitt mathantverk. Min mission är att göra ramslöken tillgänglig för alla, oavsett om det handlar om att odla den i trädgården eller att använda den i köket.
Mer om vad jag gör kan du läsa här på hemsidan eller på facebook/instagram

Anneli från Drivkraft: Glädje

DRIVKRAFT GLÄDJE – Anneli

Tidigare kommunikationschef som i sitt företag ägnar sig åt utveckling på individ-, grupp- och ledarnivå.  Genuint intresserad av människor och övertygad om varje individs potential. Vill med energi och glädje bidra till andras positiva upplevelser och är en hängiven matlagare i köket både hemma och på Äspögården. Mer finns att läsa på min hemsida. Följ gärna mig på Instagram @drivkraftgladje.

Anette från Ludvigslunds Skafferi

ÄSPÖGÅRDEN

På vackra Söderslätt, ett stenkast från Sveriges sydligaste udde Smygehuk, ligger Äspögården. Den anrika prästgården, från mitten av 1800-talet, ligger i den idylliska byn Äspö. I en vardag som ofta präglas av stress och måsten väcks ett behov av att få varva ner och finna lugn och ro. Äspögårdens vision är ett helhetskoncept där du, i en vacker miljö, får möjlighet till återhämtning och ny inspiration. Läs mer om oss på vår hemsida. Följ oss gärna på Instagram/Facebook @aspogarden.